Weetjes


Bestandstypes

Bestandstypes/extensies zijn termen die horen bij de bestandsnaam. De extensie geeft de bestandssoort aan. Een Portable Document Format-bestand is bijvoorbeeld te herkennen aan de term ".pdf" en een foto bestand is te herkennen aan de term ".jpg". De bestandstypes staan altijd achter de bestandsnaam en wordt door middel van een punt gescheiden van de rest. Hieronder wat voorbeelden van bestandstypes.

 

.JPG

JPG (JPEG) is een afkorting van Joint Photographic Experts Group. Het is de meest gebruikelijke manier van het opslaan van foto's.JPG wordt ook vaak gebruikt om foto's door te versturen en om op internet te plaatsen etc.

 

.PDF

PDF staat voor Portable Document Format. Een PDF bestand is erg veelzijdig. PDF is een bestandsindeling die gebruikt wordt voor het op een veilige manier overbrengen en presenteren van diverse documenten. Zowel in hoge resolutie (bijvoorbeeld voor een definitief grafisch bestand) of in lage resolutie (bijvoorbeeld een proefdruk van een grafisch bestand). PDF-bestanden zijn ook makkelijk te versturen via de e-mail.

 

.PNG

PNG staat voor Portable Network Graphics. Je kunt PNG een beetje vergelijken met JPG. PNG is erg populair vanwege de ondersteuning van transparantie. Handig voor online gebruik.
 

.GIF

GIF staat voor Graphics Interchange Format. GIF is een bestandsindeling voor het opslaan van afbeeldingen. Een GIF bestand wordt tegenwoordig vaak gebruikt voor het maken van bewegende plaatjes op internet.
 

ReflexBlue werk uitsluitend met Adobe programma's

Adobe programma's

Pantone kleurenwaaier

OVER KLEUREN
Wat de een turquoise noemt, noemt de ander aqua, blauw of misschien zelfs lichtblauw of zeeblauw. Wie professioneel met kleuren werkt, hanteert het PMS systeem. Dat is één van de standaarden die is ontwikkeld zodat drukkers en ontwerpers het over exact dezelfde kleur kunnen hebben. Wil jij een kleur kiezen? Download dan hieronder een overzichtje met beschikbare Pantone kleuren.

Papierformaten

In de meeste gevallen wordt het papierformaat van drukwerk gebaseerd op een standaard papierformaat. Verreweg het populairste papierformaat is A4, dat onderdeel uitmaakt van de genormaliseerde A-formaten. De A-formaten beginnen bij het formaat A0 – dat met de afmetingen 841 x 1189 mm een oppervlakte heeft van precies 1 m2 – en loopt tot A10. Bij elk volgende formaat in de A-formaten wordt het formaat in de langste richting gehalveerd. Het formaat A1 is dus gelijk aan een half A0.

 

DIN A FORMATEN

Formaat Breedte x hoogte in mm's
A0 841 x 1189 mm
A1 594 x 841 mm
A2 420 x 594 mm
A3 420 x 297 mm
A4 210 x 297 mm
A5 148 x 210 mm
A6 105 x 148 mm
A7 74 x 105 mm
A8 52 x 74 mm
A9 37 x 52 mm
A10 26 x 37 mm

Hoe dik is het papier dat jullie gebruiken?

Onze papiersoorten hebben de volgende diktes:
80/90/100/120 grams bankpost: plm. 0.1 mm
115/135 grams mat/gesatineerd mc: plm. 0.1 mm
250/300/400 grams mat/gesatineerd mc: plm. 0.25-0.35 mm(GEKLEURDE) ENVELOPPEN BEDRUKKEN

Enveloppen zijn er in veel soorten en maten. Enveloppen kunnen ook bedrukt worden. ReflexBlue kan veel maten enveloppen bedrukken. (Ook in kleine oplages!) Bijzonder is wel dat wij ook gekleurde enveloppen bedrukken. Veel online drukkerijen leveren en bedrukken vaak alleen witte enveloppen. Neem gerust contact met ons op als u graag meer informatie wil over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Vanzelfsprekend kunt u bij ons ook terecht voor onbedrukte enveloppen. Vandaag besteld, morgen in huis!